سینما و تلویزیون

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

این فیلم، سنت پترزبورگ ساخته بهروز افخمی و نوشته پیمان و مهراب قاسمخانی، یکی از فیلم های مورد علاقه تماشاگران در زمان انتشار بود. اخیرا، با توجه به آخرین اخبار سینمای ایران، حمید اعتباریان، تولید کننده فیلم سنت پترزبورگ، در مورد قسمت دوم فیلم صحبت کرده است. در ابتدای سخنرانی خود در مورد این پروژه، اعتباریان، که اخیرا تولید "ماساچوست" را تحت عنوان محمد حسین لطیفی تولید کرد، به شرح زیر است:


با توجه به اینکه اکثر بازیگران یا سازندگان در این پروژه ها در خارج از کشور هستند یا هنوز نشده اند، ما هنوز در قرارداد با بازیگران موفق نشده ایم، با این حال، ما این اسکریپت را برای چند بازیگر به عنوان خوانده شده و اگر می خواهیم بازی کنیم، ما بلافاصله "ماساچوست" را در تهران آغاز می کنیم و تمام قسمتهایش را در تهران می گیریم.


او در مورد فضای ماساچوست می گوید:


"ماساچوست"، مانند "سنت پترزبورگ"، که من قبلا تهیه کرده ام، یک قطعه شیرین است، و آن را به داستان یک کلاس دیگر می گوید.


حمید حمید اعتباریان، در سخنان خود در مورد ساختن "سنت پترزبورگ 2"، گفت:


در مذاکرات با آقای قاسم خان، من وعده داده بود که پس از عید، او شروع به نوشتن "سنت پترزبورگ 2" کرد تا بتوانیم فیلم را در اواخر بهار و تابستان سال آینده آماده کنیم.


تولید کننده سینما به بحث خود در مورد داستان "سنت پترزبورگ 2" افزود:


مدیر هنوز مشخص نیست، اما با توجه به گفتگوهایی که ما با قاسمخانی انجام دادیم، او قصد دارد نقشی در نوشتن فیلمنامه داشته باشد.


فیلم "سنت پترزبورگ" محسن تانابنده، پیمان قاسم خانی، شیلا خداداد، بهاره رهنما، اندیشه فولادوند، کیانوش گرامی، سوروس صاحت، امید روحانی، سید ابراهیم بحرالعلی، آرش تاج، بابک برزویه، اردشیر کاظمی، یوسف قربانی ، علی اصغر طبسی، مهدی دانایی مقدم، نعیمه نظام دوست، مجید شهریاری و امین حیایی ساخته شد. این فیلم سینمایی راوی داستان های کمیک از ماجراهای دو دزد کوچک بود.

  • سینما تلویزیون
  • ۰
  • ۰

تاریخچه سینما

سینما با اختراع عکاسی و سپس ساخت تصاویر متحرک در حدود سال‌های 1880 تا 1889 در اروپا متولد شد.


برادران لومیر در سال ۱۸۹۵ دوربین سینماتوگراف را اختراع کردند. هرچند نمی‌توان این دو برادر فرانسوی را یگانه افرادی دانست که به پیدایش هنر سینما کمک کردند، بطوریکه نمی‌توان قاطعانه از یک نفر به‌عنوان مخترع سینما نام برد.


برادران لومیر خود ده‌ها فیلم کوتاه ساختند که همه آنها صرفاً از یک نما تشکیل می‌شد.پس از لومیرها، ژرژ مه‌لیس باعث تکامل فن سینما شد. دیدگاه مه‌لیس نسبت به سینما یک دیدگاه تئاتری بود.او پرده‌های گوناگونی از نمایش را فیلمبرداری می‌کرد و سپس این پرده‌ها را به یکدیگر متصل می‌کرد. ژرژ مه‌لیس همچنین پدیدآورنده‌ فن تروکاژ در سینماست.


پس از مه‌لیس، ادوین اس پورتر باعث تکامل بنیادین و ساختاری سینما شد. او با ساختن چند فیلم‌، سینما را به عنوان پدیده‌ای که امروزه می‌شناسیم معرفی کرد.


سینمای پورتر دیگر ارتباطی به تئاتر نداشت، بلکه هنری مستقل و جدید بود. پورتر، پیشگام فن تدوین فیلم نیز می‌باشد. راهی که او در سینما آغاز کرد در نهایت به سینمای داستان‌گوی هالیوود منجر شد.


پیدایش سینما در ایران

در سال 1900 سینما توسط مظفرالدین‌شاه پس از سفر به فرانسه به ایران آورده شد و اولین فیلمبردار، میرزا ابراهیم خان عکاس‌باشی بود.


اولین سالن نمایش فیلم نیز در سال 1283 در خیابان چراغ گاز توسط ابراهیم خان صحاف‌باشی افتتاح شد.


اولین فیلمساز تحصیلکرده و حرفه‌ای، خان بابا معتضدی بود، که برای اولین‌بار فیلم خبری ساخت. معتضدی اولین لابراتوار ظهور فیلم را نیز در زیرزمین خانه‌اش دایر کرد.


پس از ورود امکانات و ابزار تولید - به خصوص دوربین فیلمبرداری - آوانس اوگانیانس به همراه عده‌ای دیگر از دوستان خود نخستین پایه‌های سینمای ایران را بنا نهادند و با تشکیل گروهی در خیابان علاءالدوله (فردوسی کنونی) اقدام به تولید فیلم کردند.


نخستین فیلم سینمایی ناطق ایرانی دختر لر به کارگردانی اردشیر ایرانی و توسط عبدالحسین سپنتا در سال 1312 ساخته شد.


21 شهریور ماه، روز ورود دستگاه سینماتوگراف و سرآغاز آشنایی ایرانی‌ها با پرده سینما به عنوان روز ملی سینما نامگذاری شده است.

  • سینما تلویزیون